31-05-2022

PunchOut Level 2, Wat Is Dat Nou Precies?

Steeds meer inkopende organisaties maken gebruik van PunchOut-koppelingen. Steeds meer leveranciers zien deze trend, en besluiten OCI of cXML PunchOut aan te bieden voor zakelijke verkoop. Bij een standaard koppeling, of level 1 PunchOut koppeling, wordt een besteller via het inkooppakket doorgestuurd naar de PunchOut catalogus van de leverancier. Maar als een inkopende organisaties veel verschillende leveranciers heeft is het niet altijd duidelijk waar een bepaald product wel of niet te vinden is, waardoor een besteller meerdere webshops af moet zoeken.

Level 2 PunchOut biedt hiervoor een uitkomst, doordat een level 2 PunchOut catalogus is uitgerust met een andere, verbeterde, zoekfunctie. Hierdoor is het mogelijk om vanuit het inkooppakket in één keer over meerdere catalogi te zoeken. Het inkooppakket laat vervolgens alle relevantie producten zien, alsmede de leverancier waar deze producten besteld kunnen worden. Zodra op een productlink geklikt is wordt u automatisch doorgestuurd naar de productinformatie pagina binnen de PunchOut catalog, zodat u snel en eenvoudig het gewenste product terug naar het inkooppakket kunt sturen.

Voordelen van Level 2 PunchOut

Net als bij level 1 PunchOut zijn de voordelen van deze nieuwe versie van PunchOut niet gelijk duidelijk voor alle leveranciers. Juist daarom kan het verstandig zijn om Level 2 PunchOut aan te bieden, u concurreert dan immers niet met zakelijke leveranciers die nog geen Level 2 PunchOut aanbieden.

 

Snel aan de slag met Level 2 Punchout

 

Wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via 085 - 06 03 922 of info@abeta.nl (binnen 48 uur antwoord op werkdagen).